Slagerij Seelen

Recepten

Om je vingers bij af te likken
Tagliatelle met kalfsgehaktballetjes in paddenstoelen ragout.
Ons recept voor de komende december maanden, alle benodigdheden bij ons in de winkel.
Dat wordt smullen!

Ossenstaart met Abdijbier
ingrediënten
·         3 el olijfolie
·         5 kg ossenstaart, in stukken (vraag je slager)
·         2 uien gesnipperd
·         1 prei in ringen
·         2-3 teentjes knoflook fijngehakt
·         1 blikje tomatenpuree à 70 g
·         1 flesje donker abdijbier à 300 ml
·         250 ml vleesbouillon
·         1 blik tomatenblokjes à 400 g
·         2 takjes rozemarijn
·         handvol geraspte parmezaanse kaas
instructies
1.                  Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de stukken ossenstaart bruin aan en neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de ui met de prei en knoflook ± 3 min. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
2.                  Schenk het abdijbier in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg het blik tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng tegen de kook.
3.                  Draai het vuur laag maar zorg dat ‘t blijft borrelen. Leg de ossenstaart met de rozemarijn terug in de pan. Stoof de ossenstaart afgedekt zeker ± 4 uur, of tot het vlees makkelijk van het bot loslaat. Haal de stukken ossenstaart uit de pan. Verwijder de takjes rozemarijn uit het stoofvocht. Haal het vlees met een vork van de botten en verdeel het in plukjes. Meng het vlees met parmezaanse kaas door het stoofvocht en breng op smaak met peper. Lekker met speltgnocchi met spinazie** en focaccia.

 AMARETTO-VIJGENROLLADE
.  800 GRAM VARKENSFILET AAN EEN STUK
   LAAT DOOR DE SLAGER DE VARKENSFILE IN SNIJDEN ZODAT JE EEN GROTE LAP HEBT
. 1 SJALOT
. 75.ML AMARETTO
. 2 TAKJES TIJM
. 200 GRAM VIJGEN
. 1 TAKJE ROZEMARIJN                 
. ZOUT EN PEPER EN EEN SHEUTJE OLIJF OLIE
EEN UUR VAN TEVOREN 
DE VIJGEN SAMEN MET DE SJALOTJES IN EEN HAKMOLEN FIJN MALEN
DAN IN EEN KOMMETJE DOEN EN DE AMARETTO MET DE TIJM  ER BIJ MENGEN EN  LATEN RUSTEN OP KAMER TEMPERATUUR
ZET DE OVEN OP 180GRADEN EVEN VOOR VERWARMEN
DAN DE VARKENSFILE VULLEN MET HET MENGSEL  ZOT EN PEPER ER OP EN DICHT VOUWEN JE KUNT ER PRIKKER IN DOEN OF MET EEN ROLLADE TOUW DICHT MAKEN DAN BOVEN OP TAKJES TIJM EN ROZEMARIJN ER OP IN EEN OVEN SCHAAL LEGGEN DAN EEN SCHEUTJE OLIJF OLIE EROP
DAN IN DE OVEN ONGERVEER 1 UUR
ALS JE EEN VLEES THERMOMETER HEBT DAN TOT DE KERN VAN 68 GRADEN
AARDAPPEL GRATIN
MET PANCETTA
. 100 GRAM PANCETTA
. 800 GRAM AARDAPPELGRATIN              
. 1 TAKJE TIJM       
. 1 TAKJE ROZEMARIJN
. 1 SJALOTJE                                                 
. 2 STUKJES VIJGEN
PANCETTA, SJALOTJES EN VIJGEN  IN STUKJES SNIJDEN DAN IN EEN KOEKEPAN RUL BAKKEN MET EEN SCHEUTJE OLIJF OLIE DAN DE AARDAPPEL GRATIN IN EEN OVENSCHAAL EENLAAGJE VERDELEN DAN PANCETTA MENGSEL EROP DE TIJM EN ROZEMARIJN ER OP DAN DE LAATSTE DEEL AARDAPPELGRATIN EROP ALGRANEREN MET GERASPTE KAAS EN TOMAATJES

Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website gebruiksvriendelijker. Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze privacy- en cookiepolicy.  Meer info